Gif with animation for detecting biases and vague language in a vacancy text with our software

Hi, wij zijn CorTexter

Inclusieve schrijfsoftware voor recruiters en hiring managers

Nieuws

BNR Nieuwsradio

19 November 2021

Elke vrijdag is het weer tijd voor jonge ondernemingen om zichzelf op de kaart te zetten. Dat doen zij via een pitch en het doorstaan van een vragenvuur. Vandaag is het de beurt aan Miguel van Bodegom van CorTexter. Het bedrijf maakt software waarmee je vacaturetekst wordt ontdaan van onbewuste vooroordelen, zodat je diverser inhuurt.

Lees origineel bericht

Recruitment Tech

7 oktober
Recruitment Tech Monthly Oktober: Investering in CorTexter & Equalture meest inclusief
Lees origineel bericht
--- PERSBERICHT ---
OTYS maakt vacatures effectiever in krappe arbeidsmarkt
Rotterdam, 5 oktober 2021
De krapte op de arbeidsmarkt kan niemand zijn ontgaan. En ook de volop gevoerde discussie voor meer diverse en inclusieve teams is een hot topic bij bemiddelingsbureaus en werkgevers. Om zowel de krapte het hoofd te bieden als diversiteit te stimuleren, is OTYS Recruiting Technology een samenwerking aangegaan met CorTexter, leverancier van analytische software die vacatureteksten naar een hogere niveau tilt.

De sleutel naar het vinden van kandidaten in deze moeilijke kandidatenmarkt is volgens Miguel van Bodegom, CEO van CorTexter, datagedreven, objectieve recruitment: “CorTexter maakt recruitment data gedreven door de recruiter met data analyses en AI te ondersteunen bij het nemen van betere beslissingen. De recruiter blijft daarbij wel altijd in de lead.


“Onze software fungeert als digitale assistent voor recruitment medewerkers en hiring managers,” legt hij uit. “Deze software signaleert onbewuste vooroordelen (ook bekend als ‘bias’) in vacatureteksten én biedt suggesties deze weg te nemen. Er wordt dus letterlijk een streep door vooroordelen in vacatureteksten gehaald. Zo kan elke kandidaat zich welkom voelen.” Bert Konings, CEO van OTYS, vult aan: “Ook voor verbeterde vindbaarheid, aantrekkelijkheid en complexiteit van de vacaturetekst worden door de software concrete voorstellen gedaan. Die concreetheid, daarmee sluit CorTexter aan op het DNA van OTYS.”


De samenwerking is ontstaan door de gedeelde mening dat recruiters heel deskundig zijn, maar net als ieder ander een blinde vlek hebben. “Het is vrijwel onmogelijk om zonder hulp drempelvrije vacatureteksten te schrijven; bijna iedere tekst bevat bias en onduidelijk taalgebruik,” zegt Miguel hierover. Hij doelt op de vele verschillende soorten bias die een drempel kunnen vormen om te solliciteren, zoals gender bias, culturele bias en leeftijd bias. “Bias in vacatureteksten schrikt af en daardoor sluit je de deur voor instromers van verschillende achtergronden. Bovendien leidt diversiteit in personeel tot 86% betere besluiten en tot 9% meer omzet. Aandacht geven aan diversiteit in recruitment is dus van strategisch belang.” Bert: “En het vinden van kandidaten, daar moet je tegenwoordig meer moeite voor doen. De naadloze integratie van CorTexter’s Bias Detector software in OTYS brengt deze optimalisatie van vacatures binnen handbereik van al onze gebruikers.”

miguel@cortexter.com
+31 (0)10 333 0473

Ontvang de beste inzichten en het laatste nieuws

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips in je mailbox

Media Kit